Grens Bloemendaal Noord en West

Op de grens met Velzen, vinden we deze paaltjes, met aan de ene kant BL en de andere kant Velzen ingebeiteld. De eerste, nog aanwezige paal die vinden we op de rand van het Zuidervlak, op een duinhelling

De tweede in het Olmenbos

De derde staat ten zuiden van de Zeeweg. Op de kaart heet deze paal Esdoornlaan.

Paal nummr 4, deze staat in het Ruige Gat. Vlak langs een voormalig ruiter pad. Wellicht heeft een keer een paardenhoef een stuk van de top van de paal geslagen.

Aan het Wezenpad staat deze paal, zonder inscripties, wel op de gemeentegrens.

Een hergebruikte stoeppaal, de stang punten zijn nog zichtbaar. Staat op de Brederode berg; op oude foto's is de afrastering van de vroegere grens nog zichtbaar.

En dan nog een op de Brederode berg, ook zonder verdere inscripties. Volgens Gerard de Waard, kenner van deze omgeving, is deze paal evenals de vorige twee, neergezet als aanduiding voor de grens van de Kennemerduinen en het landgoed Duin en Kruidberg.
 Bloemendaal - Velsen. Dat is ook de tekst op de paal, die staat aan de Brederodelaan, waar die overgaat in de de Brederoodse weg.

Enkele tientallen meters verder, op de kruising van de Conollyweg en de Duinlaan of Duivelsweg, dit aardige paaltje met slechts aan 1 zijde inscripties: B~I.

Bloemendaal - Bennebroek. Inscripties zijn BL en B (en DTH). De paal staat aan de Leidsevaart, waar de gemeentegrens de weg oversteekt. Joost Veer merkt op: "Let op de derde zijde van deze grenspaal. Deze paal is oorspronkelijk een paaltje van een kilometertje verderop van David ten Hove (DTH is de inscriptie aan de achterzijde van deze paal), eigenaar van Woestduin, maar dus hergebruikt als gemeente paal (verhalen dat dit een driegrenzenpunt zou zijn is onzin; ten Hove had hier geen bezit)".

Bloemendaal - Bennebroek. Inscriptie Bloemendaal No. 4 - Bennebroek No. 4. In de achtertuin van Leidsevaart 22. De grens loopt daar pal achter de huizen en deelt de tuinen doormidden.